Sivut

3. tammikuuta 2019

Stone's - Ginger Joe's

Sain maahantuoja Soleralta testiin Ginger joe tuoteperheen. Oluthan ginger beer ei ole vaan kyse on limonadeista, inkiväärijuoma tahi viini olisi suomennettuna lähin kuvaava termi. Vaikka tämä "olut" myynnissä olut hyllyllä niin viljaa tässä ei ole, hedelmäviinipohjainen juomasekoitus siis johon lorautettu viinaa.

"Legenda kertoo, kun Joe keitteli ensimmäisen inkivääriviininsä ja maistoi tuotostaan, maku oli sen verran kipakka, että se poltti Joen viiksien tupsut! Legendan muistoksi Joen liekehtivät viikset on ikuistettu myös Ginger Joe –pullon etikettiin."

Tsup! Sokka irti ja ääntä kohti.

Ginger Joe 4%


Ulkonäkö & Tuoksu:
Oljen keltainen ja vahvasti lasissa kuplahteleva kuplajuoma. Vaahto oli nopeasti muodostuva ja nopeasti katoava. Tuoksuu todella imellälle ja myös inkiväärille niin kuin kuuluukin. Mehuisan
rypäleinen tuoksu.

Maku:
Vahvasti hiilihapotettu ja melkoisen makeakin juoma. Sokeripitoisuus on merkittävä ja makeutusaineiden lisäämisen huomaa, nyt puhutaan sellaisesta rypälesokerimaisesta mausta. Meininki on vähän sama kuin aspartaamin kanssa jos sitä on johonkin lisätty, sen vain huomaa.  Suositellaan nautittavaksi jäiden kanssa mikä on ihan hyvä vinkki, imelyyttä saadaan näin lantrattua. Vähän tulee sellainen samanalainen maku muisto kuin pommackia joisi, rypäleitä ja omenaa piisaa. Inkivääri tulee lopussa vähän kuin yllättäin sellaisena hienovaraisena polttavuutena, se muuten jatkuu melkoisen aikaa.

Limppari aikuiseen makuun, voi yllättää makeudellaan.

Ginger Joe 6,5% - Extra Ginger Flavor


Ulkonäkö & Tuoksu:
Puhdas copy paste edellisestä: Oljen keltainen ja vahvasti lasissa kuplahteleva kuplajuoma. Vaahto oli nopeasti muodostuva ja nopeasti katoava. Tuoksuu todella imellälle ja myös inkiväärille niin kuin
kuuluukin. Mehuisan rypäleinen tuoksu...joskin hieman maltillisempi kuin edellisessä,  sen on korvannut inkiväärinen pistävyys.

Maku:
Vahvasti hiilihapotettu on tämäkin ja vallan makea myös. Makeus ei ole aivan niin yliampuvaa kuin originalissa mutta juoma ei juurikaan vie janoa vaan lisää sitä. Inkivääriys on intensiivisistä, johtuen siitä että tässä on inkivääriä ihan naturellina että lisättynä aromina. Liian polttava ei juoma vieläkään ole vaikka selkeästi sitä onkin enemmän kuin original joessa. Näkisin että sitä on lisätty sen verran että alkoholi jota on nyt 6,5% peittyy alleen, niin kuin tekeekin.

Makea inkivääri juoma jota voisi kuvitella nauttivansa pienessä flunssassa.

Ginger Joe - Ginger beer with a hint of pear 4%


Ulkonäkö & Tuoksu:
Väritys on ottanut askeleen aavistuksen tummempaan suuntaan. Vaahto on hiukan kestävämpi ja jää
eräänlaiseksi kalvoksi juoman pinnalle.  Tuoksussa on selkeästi päärynää, aika tasaisesti painivat inkiväärin kanssa. Miellyttävä kokonaisuus so far.

Maku:
Ehkäpä vähiten makea näistä maistetuista, hiukan hapan päärynä tasoittaa mukavasti imelyyttää ja inkiväärikin jää hiimailemaan taustalle. Hint of pear on ehkä väärin ilmaistu koska tässä on päärynää jossa on hiukan inkivääriä, loppussa ei tule lainkaan samanlaista poltetta kuin edellisissä.

Tämä on näistä kaikista miellyttävin kokonaisuus, hyvässä balansissa kaikki eikä mikään tule toisen yli.



Ginger Joe - Non alcohol.

Tämän jätän nyt vähän tyngäksi ettei mene turhan paljon toistoksi. Alkoholiton inkivääri joe on
varsin samaa maata alkoholillisen version kanssa, pois lukien alkoholin maku. Hienoisesti myös makeutta on mielestäni säädetty alaspäin. Lopussa tulee jotain vahvasti rypälesokerimaista imelyyttää jonka katkaisemisessa alkoholilla olisi voinut tällä kertaa olla paikkansa.

Tuumailut:

Melkoista sokeripommia Ginger joe tarjoilee ja saakin olla melkoinen velho jos kaikki 4 edellä mainittua kerralla tempaisee, voi olla sellainen sokeripärinä että oksat pois. Ginger joet ovat ihan mukavia kesäisten juhlien piristäjä esimerkiksi häät ja sen sellaiset, miksei myös boolin pohjanakin.

Downsideä on sitten se että juomissa on melkoinen kasa E-koodeja. Nykyisin ei enää hysterisoida E-koodeista niin kuin jokunen vuosi takaperin, kuitenkin ihan arkisetkin aineet voidaan merkitä E-koodeilla. Ginger Joeissa on vaikka ja mitä, tässä on vähän avattuna niiden koodien merkitystä.

E955: Sukraloosi, keinotekoinen makeutusaine. Valmistetaan kemiallisesti sakkaroosista liittämällä siihen klooria. Noin 500-600 kertaa sokeria makeampaa.
E330: Sitruunahappo. Happamuudensäätöaineita, jotka vahvistavat hapettumisenestoaineiden vaikutusta. 
E999: Kvillajauute. Valmistetaan Quillaia saponaria -puun kuoresta. Vaahdotusaine juomissa.
E150d: Ammoniumsulfiittimenetelmän sokerikulööri, valmistetaan sokeria kuumentamalla. Prosessissa voidaan lisätä eri aineita, esimerkiksi rikkidioksidia tai sulfiitteja (ammoniumsulfiittimenetelmä). Eniten käytettyjä elintarvikevärejä.
E202: Kaliumsorbaatti, säilöntäaine. Valmistetaan kemiallisesti. Sorbiinihapon suola, mikä on tehokas hiivoja, homeita ja eräitä bakteereja vastaan erityisesti happamissa ja lievästi happamissa elintarvikkeissa.

Mistä: Saatu Soleralta, löytyy kyllä yleisesti vähän kaikkialta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti