3. helmikuuta 2018

Chimay Brewery - Chimay Red 7%

[English below]
Chimayn luostari on nimittäin sellainen paikka että sieltä ei huonoa tuotetta lasketa ulos ovesta, kaikki tuntuu olevan timanttia. Chimayn panimo on ehdottomasti paikka minne pitäisi joskus päästä vierailemaan, ihan vain henkisenä kokemuksena. Maistossa oleva Chimay Red on dubbel luostariolut jonka resepti on jo vuodelta 1862 ja näin olleen panimon vanhin tuote.

Ulkonäkö & Tuoksu:
Saippuamaista vaahtoa 8 sormen korkeuteen nostattava olut joka jättää päälleen pehmiksen näköistä kermaisaa vaahtoa. Tuoksu on aika raikas ja maltaisa sekä todella hedelmäinen, jotten sanoisi myöskin siirappinen. Valo taittuu kauniistu kuparin värisessä oluessa ja henkii luostarin tunnelmaa.

Maku:
Chimay linja muidenkin oluiden tapaan myöskin tämä on todella moniulotteinen ja paksu. Pähkinäisiä makuja löytyy enemmän kuin tarpeeksi ja suolainen salmiakki/lakritsi vivahde tuo mukavaa vaihtelua. Maltaiden karamellisuus ja toffeisuus tekee tästä imelän tapauksen mutta tuo alun salmiakkisuus kyllä leikkaa liiat pois.

Mausteisuutta löytyy melkoisesti ja banaania myöskin. Paahteinen maltaiden maku on todella pehmoisa ja suunmyötäinen. Yrttejä ja hedelmiä on niin montaa sorttia että niiden erottelu olisi mahdotonta.

Kuiva ja mausteinen olut multivivahteilla. Kyllä sitä olutta osattiin tehdä kunnolla jo ennen vanhaan.

Arvosana 9½/10
The Chimay Abbey is the place where you can't get a single bad beer, everything is brilliant. The Chimay brewery is absolutely a place I’ll have to visit one day for the spiritual experience. On taste we have Chimay Red, a double style Trappist beer. Its recipe is from the year 1862, making this beer the brewery's oldest product.


Appearance & Aroma:
Soap like foam, the size of 8 fingers, rises on top of this beer. A creamy cloud, reminding of soft ice, tops it off. The aroma is rather fresh, malty and really fruity, and I would say syrupy as well. The light is bending beautifully from the copper color and there is a feeling of Monastery in the air.

Taste:
Like the other Chimay beers this one is also really multidimensional and dense. Nut like flavors can be found by the multiple in this beer with a nuance of (salty) liquorice for a nice change. The malt has a touch of caramel and toffee which makes this beer quite sweet, but that salty liquorice taste you encounter first cuts it down nicely.

There is quite a lot of spiciness and some banana flavors to be found as well. The taste of roasty malt makes this beer quite smooth and easy to drink. There are so many herbs and fruits that I can't even separate them.
A dry and spicy beer with a multidimensional complexity. I must say that they did know how to make beer in those good old days.
Rating: 9½/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti