14. syyskuuta 2017

Iso-kallan Outmeal Stout 5,4%

Triviaa:
Kaura-stoutteja on alkanut näkyä enemmän ja enemmän, onkohan huomattu että stouttiin saa sellaista pyöreää pehmeyttä jopa samettisuutta kauran avulla. Onko tämä kasvava trendi ja kuuluuko mielestänne kauran lisääminen stouttiin vai onko se verrattavissa ananakset pitsassa vääntöön? Kertokaa mielipiteitänne ihmeessä tästä tyylistä.

Ulkonäkö:
Kiinteä joskin niukka vaahto, vaahto oli kerrankin muun väristä kuin valkeaa eli vaalean ruskeaa. Paksua pitsiä jättää lasiin kuin pilvipeite konsanaan. Hyvin synkeä väritys, musta jopa. Tuoksu on vahvapaahtoinen kahvi jopa, nokea tuoksuu kanssa oikein miellyttävästi.

Maku:
Noki myös maistuu, kaura on kyllä kiva taustalla mutta onko jopa limainen? Karrelle poltettu mallas dominoi maussa, katkeroita hillitysti. Runko on jäänyt hivenen ohueksi ja sellaiseen tasaiseen stoutmaiseen täyteläisyyteen ei vain aivan päästä.

Stoutiksi jää turhan kevyeksi mutta hey, kehitys kehittyy ja ehkäpä reseptiä joskus tuunataan.

Arvosana 7/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti