Ennen kuin alat räpläämään uutta puhelintasi niin anna olla laturissa viisi tuntia putkeen, mennään ohjeiden mukaan vaikka akku onkin lähes täysi jo saapuessaan.
Aloitankin testaamisen ihan ohjelmisto pohjalla eli bitin murskausta Basemark OS II softalla.
Ei se kauheasti jälkeen jää (honor vas, Blackview oik. Klikkaamalla isonee |
Laskentatehoa puhelimesta löytyy 8-ydin Helio P25, 4x ARM Cortex-A53 2.3GH + 4X 1.6GHz prosessorin voimalla, eli maastokartat ja jokin paikannus softakin jaksaa taustalla sujuvasti pyöriä.
Se mikä retkeillessä on puhelimessa tärkeää on kestävyys ja akun kesto. Li-Po 4180mAh on ihan hyvä työssään, ei ylilyö mutta ei myöskään alisuorita. Ei tietenkään verrattavissa Oukiteliin 10000 mAh akkuihin millä voi ladata jo toisia puhelimia, mutta käyttömukavuudeltaan kyllä tämä Oukitelin voittaa. Standby tilassa puhelimen akun pitäisi kestää 28 päivää, internetin selailua 14h ja puhumista 28h. Akun lataa nollasta sataan 2.5 tunnissa. Myöhemmin jutussa tehty pakkaskestävyys saattoi vahingoittaa akkua sillä nyt latasin 50% täyteen kolmessa tunnissa.
Vedenkestävyys on myös plussaa jos sattuu vähän löysempien taskujen kanssa puroja ylittämään.
Blackview puhelimen runko kestää iskuja ja on pölytiivis sekä kestää upotuksen 1.5 metriin 30 minuutin ajaksi.
Näyttö ei ole iskunkestävä vaan paineen, mutta näytön suojaksi on laitettu gorilla class 3.0. Tämähän kestää nyt ihan kohtalaisesti runtua. Runko itsessään on todella napakka ja raskasrakenteinen. Näyttö on hivenen liukkaampi suojakalvon kanssa joka tuli puhelimen mukana, mutta itse olen niin paska niitä asentamaan että aina oli joku ilmakupla jossain. Otin sen siis pois, fuck it!
Plussaa pitää antaa kaapeleista mitkä tulevat puhelimen mukana. Laturi on USB-C tyyppiä mikä alkaa olla "in" jo kaikissa uusissa puhelimissa. Piuhan etuja on se, että sen saa vaikka päissään oikeinpäin puhelimeen. Sitten toinen innovaatio on USB-C johto millä saa kännykkään naaraspuolisen USB portin eli voi vaikka muistitikun puhelimeen kytkeä. Mukaan tupsahti myös adapteri millä saa perus Micro-USB:stä tehtyä USB-C liittimen, tuon voi ottaa mukaan jos ei jaksa koko laturia raahata kyläpaikkaan.
Mukaan saatiin myös valkeat kuulokkeet, istuvuus vähän heikohko koska muotoilu on mallia korvatulppa ja kaikkihan tietää miten ne pysyy. Kuulokkeissa voisi olla myös äänenvoimakkuuden säätö. Ei iso investointi olisi mutta suuri hyöty ja ei tarvitsisi kännykkää erikseen taskusta kaivella.
Puhelimesta löytyy kaksi Nano SIM paikkaa eli voi vaikka prepaidin lyödä siihen matkalle tai metsälle lähtiessä. Muistikortille löytyy kanssa paikka ja tukee 256GB. Suosittelen kyllä asentamaan kerralla kaikki, sillä korttien laittamiseen tarvitsee mukana tulevaa pientä ruuvimeisseliä. Ruuvit itsessään on niin pieniä että kannattaa minimoida niiden häviäminen ja käyttö, tuollainen ruuvi jos kuluu turhalla räpläilyllä niin se on todella haastavaa saada pois.
Hämmentävää kyllä että tällaisesta lähes työpuhelimesta löytyy sormenjälkilukija, mutta kaipa se alkaa olla jo nykypäivää puhelimessa kuin puhelimessa. Sormenjälkilukija löytyy muista kokeilemistani puhelimista yleensä takaa mutta tässä se on poikkeavasti puhelimen sivussa. Pienen hakemisen jälkeen alkaa jo sormi osua siihen vaivatta. Nykyisin en enää edes puhelinta ilman sormenjälkilukijaa hankkisi. Kannattaa muuten varasormenjälki asentaa laitteeseen jos vaikka sattuu siihen THE sormeen vahinko, esim puukolla tai olet lillutellut sitä sormea vedessä liian kauan. No worries jos sormenjälki ei skulaa, lukitus on mahdollista ohittaa esim pinkoodilla.
Noottina täytyy sanoa että toisinaan sormenjäljen lukemisessa on ongelmia, johtuen varmaan tunnistimen pienestä ja kapeasta pinta-alasta. Sormenjälkitunnistinta joutuu myös painamaan eli ei ole mikään hipaisu tunnistin.
Kaiken lisäksi puhelimen vasemmasta alareunasta löytyy nappi jolla saa tehtyä hätäpuhelun. Tosin varoittaa englanniksi että ei kannata tehdä turhaa hätäpuhelua sekä alkaa pitämään ihan mieletöntä meteliä siinä samassa että pelastajat varmaan tulee paikalle jo sen takia. En uskaltanut testata että meneekö suoraan 112 vai Kiinan hätänumeroon =D
Kuuluvuus lepikossa on hyvä ja taajuusalueitakin on kohtalaisesti, puhelin tarjoaa LTE, 1/3/7/20, GPS, WiFi, GLONASS ja Bluetooth yhteydet.
6GB ramia ja 64GB tallennustilaa antaa mukavaa vapautta, voit asentaa ihan kiitettävästi sovelluksia ilman että tarvitsee miettiä mahtuuko kaikki ja joutuuko jotain poistamaan että saa uuden sovelluksen tilalle. Esimerkiksi vaimoni Samsung S7 ei saa edes uutta järjestelmäpäivitystä asennettua muistin loppumisen takia eikä siihen auta edes se että kaikki puhelimen ylimääräiset sovellukset poistaisi.
Takakamera on 16 megapikselin Samsung S5K3P3 -kennolla, ja etukamera Samsungin kahdeksan megapikselin 4H8-kennolla. Kamera on puhelimen selkein heikoin lenkki, zoomaus ei ole sulavasti liukuvaa vaan töksähtelevää. Suurimmalla 5x zoomauksella näkyy jo häiritsevää pikselimössöä ja kuvan värinää. Keinovaloja kuvatessa ylikorostaa niitä ja ne eivät näytä normaalilta. Tämä myöskin korostuu siinä että tietokoneella katsottuna kuvat ovat paljon tummemmat kuin itse puhelimesta katsottuna.
Puhelimen vasemmassa alareunassa on ärsyttävästi nappi mikä käynnistää kameran vaikka näyttö olisi kiinni ja puhelin lukittu. Taskussa siis otti paljon mustia kuvia.
Tästä voit käydä katsomassa instagramissa Blackviewillä otettuja kuvia.
Ulkonäkönsä puolesta uskottava työpuhelin terävine kulmineen, ainoa silmäänpistävä piirre on IP-68 merkintä joka on laitettu tarpeettoman isolla puhelimen alareunaan. Se on myös jännä että pölytiiviiksi kutsutussa puhelimessa ei ole suojaläppiä esimerkiksi kuuloke ja latausaukoille. Puhelimen takaosan pinnoite on tehty kovasta kumista mikä antaa hyvän pidon puhelimelle.
Käyttömukavuus on oikein miellyttävä ja puhelin tunnistaa vaikka kaikki 5 sormea näytöllä yhtäaikaa käytössä. Lämmöntuotto puhelimessa on minimaalista. Normaali käyttölämpötila on 30 astetta ja elokuva pyörimässä 20 minuuttia valotehot täysillä, nousee lämpötila vain 3 astetta. Pelikäytössä päästään 37 asteeseen. Ylikuumenemisen pelkoa ei siis ole.
Noottia tulee siitä että takakannen IMEI numerot ovat jo tullessa lukukelvottomat. Tuollaiset tärkeät tiedot voisivat olla luukun takana missä SIM kortitkin ovat.
Loppuun vielä hardcore testi eli pakkastesti. Katsotaan selviääkö Blackview Suomen kesästä. Puhelin oli 4 tuntia jääpalan sisällä pakastimessa, soitin siihen testipuhelun ja hyvin meni perille. Akkua puhelin menetti 10% vaikka päällä oli WiFi, mobiiliadata ja Facebook taustalla.
Sen jälkeen hakkasin puhelimen jäästä vasaralla, jonka jälkeen puhelin meni yöksi pakastimeen 23-07 väliseksi ajaksi. Tässä ajassa akku menetti 25% tehoaan. Ohjelmat aukeaa kuitenkin heti pakastimesta otettua. Kosketusnäyttö toimii ilman viivettä ja videot pyörivät ilman laahaamista. Sormenjälkitunnistinkin toimi moitteitta. Tämä siis kestää työpuhelimena myös siellä Suomen käsivarressa.
Pakastamista en kyllä suosittele kellekkään, siinä menee varmasti takuukin.
Metsästäjille pikainen Oukitel vertailu:
Oukiteliin 10000prohon verrattuna materiaali on paljon jämäkämpää, myöskin kuuluvuus on paljon parempi ja Oukitelissa tuntuukin foorumeiden perusteella olevan enemmänkin häikkää noiden yhteyksien kanssa. Paikkakuntakohtainen varmastikin mutta mitä enemmän taajuuksia puhelin pystyy käyttämään, sen parempi. Blackviewissä on 3G ja 4G:ssä tuplasti enemmän taajuuksia kuin mitä Oukitelissa
Kamera myöskin on parempi, jos niitä riista kuvia tahtoo ottaa.
Blackview on myös 80g kevyempi kuin Oukitel, hämmentävää kyllä Oukitelissa ei ole edes IP68 suojausta.
Prosessori on myös heikompi, 8 ytiminen 1,5ghz kun Blackviewissä on 8 ytiminen 2.3ghz.
Ramia on Oukitelissa puolet vähemmän.
Oukitel voittaa oikeastaan vain akkukestossa, joskin tämäkin on helposti korjattavissa powerbankeilla. 10000mAh powerbank maksaa n.15€
Tuolta voi verrata itse tarkemmin puhelimien erot.
Tekniset tiedot:
Käyttöjärjestelmä: Android 7.0
Näyttö: 5.0", FHD 1080x1920, Corning Gorilla Glass 3
Prosessori: 8-ydin Helio P25, 4x ARM Cortex-A53 2.3GH + 4X 1.6GHz
GPU: ARM Mali-T880
RAM: 6GB LPDDR4
Sisäinen muisti: 64GB
Muistikorttipaikka: Micro-SD max. 256GB
Takakamera: 16MP, Samsung S5K3P3
Etukamera: 8MP 4H8
Taajuudet:
GSM: GSM 850/900/1800/1900MHz
3G: 900/1900/2100MHz
4G: 800/900/1800/2100/2600MHz, 4G+
Dual-SIM: Nano-SIM 2G, 3G, 4G + Micro SIM 2G, 3G, 4G, (dual standby)
WiFi: Kyllä, 2.4/5GHz 802.11 b/g/n
Bluetooth 4.0
GPS, GLONASS
OTG, Miracast, NFC
FM-radio (Tarvitsee kuulokkeet)
Sormenjälkitunnistin, Sivussa
IP68: Vesitiivis, iskunkestävä runko (näyttö ei ole iskunkestävä), paineen kestävä
Google Play: Kyllä
Kielet: Suomi, englanti, ruotsi yms.
Liitännät: MicroSD, 3.5mm audio, USB Type-C
Akku: Li-Po 4180mAh (integroitu ei vaihdettavissa, tukee nopeaa 9V/2A latausta)
Mitat: 156x79x13.2mm
Paino: 238g
Paketin tiedot:
1 x BV8000 Pro -puhelin
1 x USB Type-C kaapeli
1 x Laturi
1 x OTG-kaapeli
1 x Näyttösuoja
1 x Kuulokkeet
1 x Ruuvari
4 x Ruuvi
Blackviewin tarkemmat specksit kielitaitoiselle.
Mistä: Saatu verkkokauppa e-ville.comilta testiin, omasi voit ostaa rymyleikkeihin tästä!
Jos satut olemaan Oukitel leirin kannattaja niin tässäpä on potentiaalinen vaihtoehto Oukitel K10000 Pro
Tästä voit käydä katsomassa instagramissa Blackviewillä otettuja kuvia.
Ulkonäkönsä puolesta uskottava työpuhelin terävine kulmineen, ainoa silmäänpistävä piirre on IP-68 merkintä joka on laitettu tarpeettoman isolla puhelimen alareunaan. Se on myös jännä että pölytiiviiksi kutsutussa puhelimessa ei ole suojaläppiä esimerkiksi kuuloke ja latausaukoille. Puhelimen takaosan pinnoite on tehty kovasta kumista mikä antaa hyvän pidon puhelimelle.
Käyttömukavuus on oikein miellyttävä ja puhelin tunnistaa vaikka kaikki 5 sormea näytöllä yhtäaikaa käytössä. Lämmöntuotto puhelimessa on minimaalista. Normaali käyttölämpötila on 30 astetta ja elokuva pyörimässä 20 minuuttia valotehot täysillä, nousee lämpötila vain 3 astetta. Pelikäytössä päästään 37 asteeseen. Ylikuumenemisen pelkoa ei siis ole.
Noottia tulee siitä että takakannen IMEI numerot ovat jo tullessa lukukelvottomat. Tuollaiset tärkeät tiedot voisivat olla luukun takana missä SIM kortitkin ovat.
Loppuun vielä hardcore testi eli pakkastesti. Katsotaan selviääkö Blackview Suomen kesästä. Puhelin oli 4 tuntia jääpalan sisällä pakastimessa, soitin siihen testipuhelun ja hyvin meni perille. Akkua puhelin menetti 10% vaikka päällä oli WiFi, mobiiliadata ja Facebook taustalla.
Sen jälkeen hakkasin puhelimen jäästä vasaralla, jonka jälkeen puhelin meni yöksi pakastimeen 23-07 väliseksi ajaksi. Tässä ajassa akku menetti 25% tehoaan. Ohjelmat aukeaa kuitenkin heti pakastimesta otettua. Kosketusnäyttö toimii ilman viivettä ja videot pyörivät ilman laahaamista. Sormenjälkitunnistinkin toimi moitteitta. Tämä siis kestää työpuhelimena myös siellä Suomen käsivarressa.
Pakastamista en kyllä suosittele kellekkään, siinä menee varmasti takuukin.
Metsästäjille pikainen Oukitel vertailu:
Oukiteliin 10000prohon verrattuna materiaali on paljon jämäkämpää, myöskin kuuluvuus on paljon parempi ja Oukitelissa tuntuukin foorumeiden perusteella olevan enemmänkin häikkää noiden yhteyksien kanssa. Paikkakuntakohtainen varmastikin mutta mitä enemmän taajuuksia puhelin pystyy käyttämään, sen parempi. Blackviewissä on 3G ja 4G:ssä tuplasti enemmän taajuuksia kuin mitä Oukitelissa
Kamera myöskin on parempi, jos niitä riista kuvia tahtoo ottaa.
Blackview on myös 80g kevyempi kuin Oukitel, hämmentävää kyllä Oukitelissa ei ole edes IP68 suojausta.
Prosessori on myös heikompi, 8 ytiminen 1,5ghz kun Blackviewissä on 8 ytiminen 2.3ghz.
Ramia on Oukitelissa puolet vähemmän.
Oukitel voittaa oikeastaan vain akkukestossa, joskin tämäkin on helposti korjattavissa powerbankeilla. 10000mAh powerbank maksaa n.15€
Tuolta voi verrata itse tarkemmin puhelimien erot.
Tekniset tiedot:
Käyttöjärjestelmä: Android 7.0
Näyttö: 5.0", FHD 1080x1920, Corning Gorilla Glass 3
Prosessori: 8-ydin Helio P25, 4x ARM Cortex-A53 2.3GH + 4X 1.6GHz
GPU: ARM Mali-T880
RAM: 6GB LPDDR4
Sisäinen muisti: 64GB
Muistikorttipaikka: Micro-SD max. 256GB
Takakamera: 16MP, Samsung S5K3P3
Etukamera: 8MP 4H8
Taajuudet:
GSM: GSM 850/900/1800/1900MHz
3G: 900/1900/2100MHz
4G: 800/900/1800/2100/2600MHz, 4G+
Dual-SIM: Nano-SIM 2G, 3G, 4G + Micro SIM 2G, 3G, 4G, (dual standby)
WiFi: Kyllä, 2.4/5GHz 802.11 b/g/n
Bluetooth 4.0
GPS, GLONASS
OTG, Miracast, NFC
FM-radio (Tarvitsee kuulokkeet)
Sormenjälkitunnistin, Sivussa
IP68: Vesitiivis, iskunkestävä runko (näyttö ei ole iskunkestävä), paineen kestävä
Google Play: Kyllä
Kielet: Suomi, englanti, ruotsi yms.
Liitännät: MicroSD, 3.5mm audio, USB Type-C
Akku: Li-Po 4180mAh (integroitu ei vaihdettavissa, tukee nopeaa 9V/2A latausta)
Mitat: 156x79x13.2mm
Paino: 238g
Paketin tiedot:
1 x BV8000 Pro -puhelin
1 x USB Type-C kaapeli
1 x Laturi
1 x OTG-kaapeli
1 x Näyttösuoja
1 x Kuulokkeet
1 x Ruuvari
4 x Ruuvi
Blackviewin tarkemmat specksit kielitaitoiselle.
Mistä: Saatu verkkokauppa e-ville.comilta testiin, omasi voit ostaa rymyleikkeihin tästä!
Jos satut olemaan Oukitel leirin kannattaja niin tässäpä on potentiaalinen vaihtoehto Oukitel K10000 Pro
Sim kortille paikkoja on kaksi ja sd kortille 1. Muistikortti ei siis vie toista sim korttipaikkaa, kuten tarina kertoo.
VastaaPoistaHups jäi tosiaan korjaamatta teknisiin tietoihin tuo kohta kun selvittelin tuota asiaa itse kirjoitukseen. Kiitos huomiosta nyt korjattu.
VastaaPoistaOnko sinulla back-näppäimen kanssa ajoittaisia ongelmia?
VastaaPoistaEi ole ainakaan tähän mennessä ollut mutta eipä ole tullut nyt kauheasti selailtua, otanpa syyniin tarkemmin.
Poistaotan nyt aktiivikäyttöön pariksi viikkoa, näytti järjestelmäpäivityskin olevan ladattavissa katsotaan viekö vai tuoko ongelmia
PoistaMuuten oon kyllä tähän tyytyväinen. Uusimmasta firmiksestä minulla vain kokemuksia. Nuo alanappien valot kun sais palamaan koko ajan niin tällöin back-nappikin toimisi ihan OK.
PoistaVoit kokeilla saada ne päälle kehittäjä asetuksista, asetukset->puhelimen tiedot ja räpytät sormella sitä alinta kohtaa sellaiset 6kertaa nopeasti
PoistaJoko olet paremmin testaillut
Poistahttps://drive.google.com/file/d/0B-xr-TDQgMABOVRLV1k5UDRpams/view?usp=drivesdk
Poistanäin se "toimii".
Jooh testissä paraikaa metsässä, Back näppäin pelaa mutta joskus joutuu painamaan että mitään hipaisunäppäimiä nää ei oo mutta toimivat kuitenki, ei niinkuin todella videossa
PoistaEi löydy sitä sieltä. Apit mitä playsta löytyy niin oon näppäimistön valoihin tsrkoitettuja. Nyt olisi hyvät neuvot kalliita :)
VastaaPoistaKyllä on hyvät speksit näin metsästäjän kantilta katsottuna. Oma BV8000 on nyt e-villessä takuukorjauksessa, koska puhelin ei enää suostunut latautumaan. Lyhyellä 1,5vk kokemuksella käyttö tuntuma oli miellyttävä ja pidin miehekkäästä muotoilusta. Kunhan joskus sais puhelimen huollosta takaisin. :)
VastaaPoistaOnko muilla ollut ongelmia yhteyksien kanssa. Itse asun sellaisessa periferiassa että esim Sonyn xz ei suostunut yhdistämään puheluita Tässä taas havaittavissa yhteysongelmia vaikka olisi palkkeja matkapuhelin verkossa. Ajoittain oikkuilee myös sammumalla itsekseen. Vielä ei ole kovaan käyttöön joutunut ja pohdinkin että uskaltaako varapuhelimen pistää kiertoon. Jämerä käyttötuntuma mutta akku kestää vajaan vuorokauden mun käytöllä.
VastaaPoistaOnko muilla sitä ongelmaa että näyttö ei sammu puhelun aikana? Ja kohta on miljoona sovellusta auki, puhelu pidossa ja viimeisellä katkeaa koko puhelu kun korva painelee nappeja.
VastaaPoistaKokeileppa pestä se puhelin vedessä, jos vaikka valontunnistin sensori paskassa.
PoistaYlimääräinen näytönsuojakalvo yleensä blokkaa kanssa sensorit
PoistaLöytyskö jostakin käyttöohjetta?
VastaaPoistaAkkua piti vissiin ladata ohjeen mukaan 5h vai?
Jooh niin siinä luki,nykyisissä älypuhelimissa on ohjekirjat lähinnä vitsi. Käytönnössä ainoat infot on että miten laitat simkortin ja kielto että älä laita mikroon
PoistaItsellä meni latausportti väljäksi reilussa kuukaudessa. Kiinalaisten omat ohjelmiston lisäykset ja kamera aika kuraa. En ostas enää.
VastaaPoistaBlackviewssä on käytännössä enemmän taajuuksia muttei kuitenkaan niitä oikeita esim. 3g oukitellissa ns maantie taajuudet blackviewissä ei 4g suomalaisille turhia taajuuksia paljon
VastaaPoistaTekstissä virhe oukitelissa on octa core eikä 4
virhe korjattu! kiitos huomiosta.
PoistaTossahan ei oikeesti ole tota Gorilla Lasia. Lukee gorilla glassin omilla sivuilla.
VastaaPoistaKyllähän tuota saa myös muualta kuin evillen kautta..esim Kärkkäisellä on valikoimassa
VastaaPoista