Triviaa:
"Stadin Panimo on 1990-luvun loppupuolella perustettu helsinkiläinen kokeellinen mikropanimo. Ensimmäiset pintahiivaoluet tulivat markkinoille alkuvuodesta 2000. Panimolaitteisto uudistettiin täysin 2009, joka mahdollisti myös pohjahiivaoluiden panon. Yrityksen omistaja Timo Konttinen vastaa mm. panimoprosessin kehittämisestä ja reseptiikasta. Panimolla työskentelee lisäksi 4 palkattua työntekijää ja säännöllisesti myös työharjoittelijoita. Panimo ja sen yhteydessä oleva Panimobaari sijaitsevat Helsingin Suvilahden vanhalla tehdasalueella, osoitteessa Kaasutehtaankatu 1, rakennus 6.
Panimolle on kertynyt yli kymmenen vuoden toiminta-aikana runsaasti kokemusta monista kymmenistä eri viljatuotteista ja eri maanosien humalalajikkeista. Stadin Panimo tunnetaankin parhaiten sen kokeellisista, maukkaan maltaisista ja runsaasti aromihumaloiduista erikoisoluista.
Stadin Panimon aromihumalointiprosessi on erikoinen. Panimossa käytetään aromihumalakäpyjä, jotka kuumavierrehumaloidaan hopback-astiassa ennen pääkäymistä. Kaikki oluet tehdään tällä menetelmällä ja sen seurauksena niistä saadaan hyvin aromirikkaita. Käytämme myös monipuolisesti maltaita, josta esimerkkeinä ovat ruis– ja vehnäoluemme. Kaiken lisäksi oluemme poikkeavat valtavirrasta, sillä ne ovat kaikki lisäaineettomia, pastöroimattomia ja suodattamattomia ja lähes aina täysmallastuotteita. Runsas humalointi ja pullokäyvyys lisäävät pastöroimattoman oluen myyntiaikaa.
Stadin Panimo on voittanut useita palkintoja Helsinki Beer Festivaleilla ja Suomen Paras olut –kilpailuissa. Esimerkiksi American Lager –oluemme voitti Suomen Paras Olut 2014 –palkinnon. Panimon vuosituotanto oli vuosina 2010-2013 40 – 50 000 litraa mutta vuonna 2014 jo 90 000 litraa. Keskitymme pääsääntöisesti erilaisiin oluisiin, mutta valmistamme välillä myös aitoa, kuivaa omenasiideriä."
Tuoksu & väri: Nyt on hyvän tuoksuiset humalat oikeesti, hedelmää ja kukkia sekä pihkaa. Todella hyvät aromit pakko hehkuttaa. Väriltään oikeaoppinen kullankeltainen. Vaahto oli nopea profiililtaan mutta jätti runsaasti pitsiä, niin paljon että joku harrastaja voisi antaa 10/10.
Maku: havumainen maku maailma, Suomi vahvana tässä näkisin tämän vaikka jonain Suomi 100v juhlakaljana. Maussa on positiivista että humalat maistuu kerrankin, kirpeä maku ja pieni greippi pyörimään kitalakeen ja lopussa ryntää humalat viemää kosteuden suusta. Ok hiilihapot ei pursua yli ja ei ole vetinen ollenkaan. Tämä olut kilpailee kyllä missisippi oluen kanssa, pitääkin juoda vierekkäin joskus.
Arvosana 9,5/10 Tosi hyvä kyllä kaiken kaikkiaan,
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti